Projecten


Verbreding A50 Valburg-Grijsoord

Bij dit D&C-project vervulde ik de rol van ontwerpmanager in de tenderfase en realisatiefase. Bijzonder in dit project was de innovatieve versterking van de Nederrijnbrug in de A50 bij Heteren. Omdat de dwarskrachtcapaciteit ter plaatse van de pijlers onvoldoende was, moest de brug versterkt worden met uitwendige voorspanning. Door de horizontale component van de uitwendige voorspanning niet in beton maar middels een stalen frame op te laten nemen, ontstond een veel lichtere constructie voor de 24 pijlers in de moeilijk bereikbare uiterwaarden.Deelnemende ingenieursbureaus: Heijmans en Wagemaker. 

Spoedpakket E17 (A2-A76 Kerensheide)

Bij dit D&C-project vervulde ik de rol van ontwerpmanager in de tenderfase (BVP, sleutelfunctionaris) en de realisatiefase. Bijzonder in dit project was het ontwerp en de fasering van de fly-over op knooppunt Kerensheide, de directe nabijheid van de chemische industrie (Chemelot) en de toepassing van een EPS-constructie als keerconstructie zonder aanvullende voorzieningen. Deelnemende ingenieursbureaus: Heijmans en Movares. 

Tender SAA A1-A6

In deze DBFM-tender met concurrentiegerichte dialoog zorgde ik als Manager Ontwerp voor de aansturing van het aanbiedingsontwerp. Bijzonder was de schaalgrootte: een weguitbreiding van de A6/A1/A9, inclusief ombouw van 2 knooppunten, een spoorbrug met een overspanning van 250 m, 3 uitbouwbruggen over het Amsterdam-Rijnkanaal en een aquaduct onder de Vecht. Deelnemende ingenieursbureaus: Heijmans, Ballast Nedam, Witteveen en Bos, RDHV, VCE, InfraNea, Crux, Geonius.

Verdubbeling N244c, Traject A7-N247

Bij dit D&C- project voor de provincie Noord-Holland, vervulde ik de rol van integraal ontwerpmanager voor Dura Vermeer.  Bijzonder aan dit project was het relatief kleine team en de krappe ontwerpplanning: de start uitvoering van de verdubbeling stond al een half jaar na gunning gepland! Door goede samenwerking met de ingenieursbureaus lukte het niet alleen om tijdig te starten maar ook om kansen te verzilveren. Een mooi voorbeeld van een duurzame kans was het slimme hergebruik van een bestaande brug in het traject. Deelnemende ingenieursbureaus: Advin, IV-Infra, dynniq, Geonius.